Kaip pasiruošti vestuvių fotografavimui?

Filmuojame vestuvesKiekvienų vestuvių filmavimas ir fotografavimas geram savo darbo specialistui yra ne tik „vienų iš daugelio“, o ypatingų. Ir kiekvienai besituokiančiai porai labai svarbu rasti gerą vestuvių fotografą, kuris turėtų tokį atsakingą bei gerą požiūrį vestuves, jų įamžinimą kamera. Tačiau yra ir kita medalio pusė – kad ir koks vestuvių operatorius, filmuotojas geras bus, to nepakaks, jeigu vestuvininkai patys nenorės bendradarbiauti. Norint turėti puikų vestuvinį foto albumą ir gerą vestuvinį filmą, pirma reikia mokėti bendrauti su fotografu.

Raskite fotografą ir filmuotoją

Pirmiausia raskite tokį profesionalą, kurio esamų darbų galerija jums patinka. Gal iš fotografų pasiūlys rinktis vestuvių planuotojai ir tarpininkai, gal patys internete rasite. Tai, kokiu stiliumi jis fotografuoja ir filmuoja vestuves, labai svarbu, nes tai reiškia, kad toks bus ir jūsų vestuvių filmavimas. Ir, atitinkamai, negalite iš „Sveikinimų koncerto“ stiliumi filmus kuriančio operatoriaus prašyti, kad jūsų vestuvinis filmas būtų visai kitoks. Jis bus toks pats ir panašus. Tad šiuos dalykus galite net neaptarinėti, jie tokie kaip ir savaime aiškūs.

Aptarkite planą

Tačiau aptarti vis tiek yra ką. Jeigu matote kažkokius filmus jo galerijoje, kurie jums atrodo labai patrauklūs, galite iškart apie tai pasakyti, ir tai bus galbūt tas rodiklis ir kryptis, kuriuo vadovausis filmuotojas, jis galės kurti filmą būtent tokį ar panašų į tą, kurį parodėte jam. Taip pat išsakykite, ko norite. Tai reiškia, kad prieš sakant reikia pagalvoti. Gal norite scenų, prieš vestuves, gal norite, kad būtų būtinai filmuojami svečiai stambiu planu, ar kūdikiai ir kt. Jeigu nieko nepasakysite, jis filmuos, kaip jam pačiam atrodo geriausia, o tai gal neatitiks to, ko jūs norite. Galų gale, jeigu pirktumėte tortą, nesakytumėte „duokite man bet kurį tortą“, o apibūdintumėte: gaivų, bet sotų, skanų, bet neriebų ir pan. Tad ir dėl nuotraukų ar filmo reikėtų padaryti tą patį.

Stenkitės dėl gražių vaizdų

Kai vyks vestuvės, neignoruokite fotografo, paklauskite jo, gal reikia kažkur atsistoti, atsisėsti ar kažką kito padaryti, kad jis išgautų gražius kadrus. Būkite paslaugūs. Elkitės sąžiningai su nuotraukomis ir fotografu ir neprašinėkite jo kaip per jau minėtąjį „Sveikinimo koncertą“ visokių kadrų – jeigu planą jau aptarėte iš anksto, jis ir taip žino, kokių nuotraukų reikia padaryti. Siųskite svečiams nuotraukas, kai jas gausite, geriausia, atspausdintas, tada tas prisiminimas bus išskirtinis.

Gairės: