Nekilnojamo turto sunkumai kurortuose

Kiekvienais metais internete galima rasti vis daugiau skelbimų siūlančių pirkti butus Palangoje ar kitame kurortiniame Lietuvos mieste. Mat anksčiau tikėta, jog kurortinių miestų butų nuoma gali atnešti nemažai pelno, tačiau vis dažniau parduodami butai Palangoje įrodo, jog anaiptol uždarbis iš nekilnojamo turto kurortiniuose Lietuvos miestuose ne toks jau ir viliojantis, kaip buvo galima manyti. Be abejo, turėdami nekilnojamąjį turtą jūs niekuomet nieko neprarasite, o ypatingai jei jis yra netoli jūros, kur vasaromis būriuojasi daugybė žmonių. Tačiau ieškodami finansinės naudos visus metus, gyvenant Lietuvoje, esti daug optimalesnių sprendimų.

Nepalankios sąlygos

Toks nekilnojamasis turtas, kaip butas ar namas yra puiki galimybė gauti papildomų pajamų. Tačiau nekilnojamojo turto finansinė nauda daugiausiai priklauso nuo vietos kurioje jūsų butas ar namas yra. Butų nuoma kurortiniuose miestuose gali generuoti nemažas pajamas jums visus metus, jei gyvenate saulėtoje šalyje, kur turistai keliauja pailsėti prie vandens bet kokiu metų laiku. Jei gyvenate tokioje šalyje, kaip Lietuva, kurioje didžioji dalis metų yra gan vėsi, jums teks pasitenkinti tik keletu mėnesių nemažo pelno, mat ne vasaros metu surasti nuomininkus tokiame mieste kaip Palanga, kuris iš esmės žmones pritraukia tik vasarą, yra tikrai nelengva. Todėl mūsų šalies oro sąlygos bei miesto buvimas žmonių susibūrimo centru tik vasaros metu yra svarbiausios priežastys dėl kurių vis dažniau parduodami butai Palangoje.

Tokioje šalyje kaip Lietuva ieškant finansinės naudos visus metus, derėtų pagalvoti apie nekilnojamąjį turtą didmiesčiuose, kurie yra ne tik turistų, tačiau ir studentų, pagrindinių potencialių nuomininkų, taškai. Šiandien vyraujančios nemažos nuomos kainos suteikia palankias sąlygas nekilnojamo turto savininkams užsidirbti papildomų pajamų visus metus, nepriklausomai nuo oro ar sezono.

Galintiems sau leisti ne vieną būstą, rekomenduojama pirkti du butus – didmiestyje ir kurortiniame mieste. Didmiestyje esantis butas jums nesudarys didelių problemų, ieškant nuomininkų, o prabangiai įrengtas butas kurortiniame mieste vasaros metu gali atnešti tiek pelno, jog likusius metus galėsite patys praleisti jame savo laisvas dienas bei mėgautis Baltijos jūros vėju.

Gairės: