Receptai orkaitėje lazanijos mėgėjams

Ar galėtumėte pasakyti, kad dievinate, kai orkaitės stiklas įkaista, nes viduje kepa lazanija? Jeigu galite taip apie save pasakyti, tuomet galėsite ir pasakyti tai, kad norėtumėte daugiau įvairių receptų lazanijos mėgėjams. Paruoškite savo orkaitę – greitai galėsite ten kepti tai, ką norėsite.

Lazanija veganiškai

Orkaičių remontasEsae įpratę, kad orkaitės stiklas tiesiog aprasoja ir įkaista, viduje kepant mėsiškai lazanijai. Bet ar kada norsbandėte pagaminti vegetarišką arba veganišką lazaniją? Ką daryti, kad ji būtų skani? Mėsą galima pakeisti sojos maltinukais su avižomis, o paprastą riebų sūrį – neriebiu ir skaniu tofu sūriu, kuris taip pat suteiks didelį pasitenkinimą tokio maisto mėgėjams. Taip pat nepamirškite visų rūšių prieskonių. Jeigu norite, kad būtų tikrai labai skanu, o kartu ir maistinga, rinkitės daugiau daržovių lazanijoje bei lavašą, pagamintą iš maistingų viso grūdo grūdų, o ne maltų baltų išvalytų miltų.

Grybai su siūriu

Paprastas ir labai skanus receptas leis atrasti grybus iš naujo. Geriausiai tiks pievagrybiai arba kiti grybai, turintys tikrai kietas galveles. Kotelių nereikės, o galveles išvoliokite prieskoniuose ir aliejuje. Tuomet jas dėkite apverstas į taukais išteptą skardą. Į galveles bus dedamas įdaras. Jį sudarys tiesiog pavienis sūrio gabalėlis. Taip pat galima maišyti keletą skirtingų sūrių – kaip jūs pageidausite. Taigi, tokie grybukai su sūriu keps tik 10 – 15 minučių, o iškepę bus pasakiškai skanūs. Pats grybukas išsitroškina tiesiog savyje, o jame verda ir išsilydęs sūris. Tiesiog pirštus apsilaižysite nuo tokio skanumyno.

Makaronuose mėsa

Yra pirkti tokių labai didelių makaronų, kurie atrodo kaip kokie vamzdžiai. Į juos reikia prikimšti mėsos. Taip pat ten gali būti ir kitoks įdaras, tačiau, kadangi tai skirta lazanijos mėgėjams, tai geriausia būtų prikišti mėsos, kartu su grybais, sūriu ir pan. Toks maistas leis jums mėgautis geru skoniu. Tačiau valgykite tą makaroną tokią dieną, kada mūrijate sienas ar dirbate kitus fiziškai sunkius darbus. Kadangi šitas patiekalas yra labai kaloringas, tikra kalorijų bomba.

Vegetarinis makaronas

O jeigu visgi neplanuojate kasti griovių ir norėtumėte pavalgyti lengviau, tuomet vertėtų rinktis vegetarinį makaroną. Jis gali būti prikimštas daržovinio įdaro. Geriausia, tokios daržovės, kurios natūraliai ilgai troškinasiorkaitėje. Tai gali būti baklažanai, žiediniai kopūstai ir kiti dalykai, svogūnai. Daržovės, susitroškinusios, tampa be galo skanios ir teikia mums nuostabiai maistingą maistą.

Gairės: